Omgeving

Vanuit het verblijf kijk je direct op de 344 meter hoge Tosseberg (Tossebergsklätten) Deze berg staat bij veel mensen bekend om zijn prachtige uitzicht vanaf de top. Er zijn met regelmaat paragliders actief als er een goede thermiek is.
Ook is er een restaurantje waar je kunt lunchen of een kopje koffie kunt drinken.

Adventure Guesthouse Sweden ligt 2 km ten westen van het Fryken meer, waar je meerdere strandjes hebt waar je heerlijk kunt zwemmen.
Ook is er een ramp waar je een vissersbootje of kano te water kan laten.Wandelaars en mountainbikers kunnen direct op pad vanuit de locatie van Adventure Guest Sweden. Uren lopen of fietsen door de bossen waarbij de kans groter is om wild tegen te komen dan de medemens. In de zomer zijn er talrijke plaatsen waar je heerlijke, blåbär (bosbessen) lingon (rode bosbes) of hallon (frambozen) kunt plukken. In de herfst zijn er tientallen soorten eetbare paddenstoelen te plukken. Zorg er met de paddenstoelen wel voor dat je de juiste plukt. Adventuere Guesthouse Sweden kan je helpen bij het vinden van de juiste soorten en het bereiden ervan.

Stöpafors heeft een ruim 100 jaar oude meelmolen. Hier wordt op traditionele wijze graan tot skrädmjöl gerookt en gemalen, waarna het uiteindelijk in de schappen van de winkels komt te liggen. Veel Zweden zijn verzot op het gerecht nävgrött. Dit zijn deegbolletjes die worden geserveerd met gebakken spek en rode bessen jam. Ook kun je van de skrädmjöl heerlijke koekjes bakken.

Voor veel Zweden en zeker zoveel toeristen is de Diner 45 bekend als hét jaren 50 hamburger restaurant in de omgeving. De serveersters bedienen je in traditionele vijtiger jaren kleding en de muziek wordt gespeeld vanuit een jukebox. Ook worden er regelmatig opgetredens gehouden. Diner 45 bereik je binnen 5 minuten vanuit de locatie van Adventure Guesthouse Sweden.

Aan de overkant van het Fryken meer heb je het Mormors Glasscafe (grootmoeders ijssallon).Een aanrader voor de ijsliefhebbers onder ons!
Mormors Glasscafe heeft vele soorten ijs. Van dropijs tot suikervij. Of gewoon een lekker kopje koffie of thee met een gebakje. Ook bevindt zich in Mormors Glasscafe een klein handwerk winkeltje. Eet je ijsje op het ruime buitenterras met de uitkijk over het Fryken meer.
Met de auto ben je er via Sunne binnen 35 minuten. Maar neem je de kano en peddel je naar de overkant, doe je daar ongeveer 15 minuten over.

In het buur-dorpje Bjälverud is een kleine visrokerij (rökeri), waar de eigenaar je graag vertelt over de eeuwenoude traditie. De rökeri is 24/7 open, dus je kunt er altijd langs voor een overheerlijk warm gerookte zalm of zalm filet.

Het hele jaar door worden er in de omgeving diverse activiteiten georganiseerd. Kijk op het informatiebord bij de ingang voor de laatste up-date.